Vaníliás joghurtpuding

  • 2017.02.13.
  • 3

Könnyű és egészséges édesség gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Egyszerűen elkészíthető.Hozzávalók 4 személy részére:
60 dkg joghurtpuding4 evőkanál nyírfacukor (vagy tetszés szerint más, természetes édesítőszer)1 teáskanál vanília aromafél citrom reszelt héja1 tasak zselatin (8 g)néhány szem fagyasztott bogyós gyümölcs (pl málna)citromfű vagy menta a díszítéshezElkészítése:
Egy tálban kikavarjuk a joghurtot cukorral, vaníliával, és citromhéjjal.

Egy kisebb edénykében 4-5 evőkanálnyit összekavarunk a zselatinnal, majd lassú tüzön, folyamatosan kavargatva, felmelegítjük. Forralni nem szabad!
Ezután a joghurthoz kavarjuk, majd 4 kisebb tálikóba öntjük. Hűtőszekrénybe helyezzük teljes dermedésig (2-3 óra).
Amikor a krém megszilárdult, a szélén óvatosan egy késsel körbevágjuk, picit fellazítjuk, majd egy kisebb tányérkára vagy tálra borítjuk óvatosan.
A tetejét megszórjuk málnával, és egy kevés reszelt citromhéjjal. Citromfűvel, vagy mentával díszíthetjük.