Narancspuding

  • 2017.02.03.
  • 2

Gyermekeim gyakran vágynak édesség után, s mivel nem tartunk itthon bolti édességet, amikor megkívánnak valamit, gyakran összedobok valami házit.Ezt a pudingot szívesen fogyasztották, s én mindig örülök, mikor valami igazán jót adhatok nekik. Ez az édesség nem káros anyagokkal van tele, hanem finom, tápláló hozzávalókból készült.Hozzávalók:6 dl frissen facsart narancslé1 narancs4 evőkanál zabliszt2-3 evőkanál nyírfacukor v xilit (a narancs édességétől függően)a tetejéte 4 cikk narancs, őrölt fahéjElkészítése:Meghámozzuk a narancsot, cikkekre szedjük (négy cikket tegyünk félre), és tetszőleges darabokra felvágjuk.A lisztet egy edényben csomómentesre kavarjuk egy kevés narancslével, majd a többi narancslét is hozzáadjuk, és lassú tüzön kavargatva, főzni kezdjük.Amikor felforrt, és besűrűsödött, levesszük a tűzről, és belekavarjuk a darabokra vágott narancsot.Desszertes poharakba öntjük, a tetejét pedig megszrójuk csokoládéforgáccsal, és pici fahéjjal.Langyosan fogyasztjuk.