Csilis brownie

  • 2017.02.05.
  • 2

Hozzávalók:
25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé28 dkg barna cukor25 dkg vaj25 dkg liszt
4 tojás8 dkg kakaópor2 evőkanál csilipehelycsipetnyi sóElkészítése: A vajat kockára vágjuk, a csokoládét darabokra tördeljük, és egy tálba szórjuk.Mikróhullámú sütőben kb 2-3 perc alatt felolvasztjuk, közben 20-30 másodpercenként kivesszük, és átkavarjuk, hogy a csokoládé nehogy túlmelegedjen.Az egész tojásokat mixerrel habosítnai kezdjük. Amikor a massza kifehéredik, és megvastagszik, hozzáadjuk a cukrot, és együtt felverjük (összesen kb 4-5percig verjük).Óvatosan beleforgatjuk az olvasztott csokoládét.Végül hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kakaót, illetve a csilit, és óvatosan elkeverjük.Közepes méretű (kb 30x20 cm), sütőpapírral bélelet tepsibe simítjuk a tésztát.160 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A brownie akkor jó, ha a belseje kissé lágy marad, és nem szárad ki.Kockára vágva fogyasztjuk.

Címkék

Csoki Brownie