Zöldséges pirított tészta

  • 2017.01.26.
  • 6

Hozzávalók:
25 dkg makaróni20 dkg kelkáposzta2 sárgarépa1 nagyobb lilahagyma2 cikk fokhagyma4-6 evőkanál szójaszósz3 evőkanál olívaolaj0,5 teáskanál gyömbérporsó, őrölt borsElkészítése:
A makarónit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Miközben fő a tészta, előkészítjük a zöldségeket: a hagymát meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, majd gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk (vagy zöldséghámozóval forgácsokat vágunk). A káposztát megmossuk, vékonyra szeljük, a fokhagymát pedig megpucoljuk, és szeletekre vágjuk.
Egy grill serpenyőben, vagy wokban olajat hevítünk, és a zöldségeket együtt pirítjuk néhány percig, kavargatva. Ízesítjük gyömbérrel, szójaszósszal, sóval, borssal.
Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és összepirítjuk.
Húsok mellé köretnek is finom, de önálló fogásként is fogyaszthatjuk.