Édesburgonya fasírt

  • 2017.01.12.
  • 3

Egy finom főzelék mellé például, mert nem készíthetünk mindig fasírtot húsból :)Hozzávalók:40 dkg édesburgonya (kb 2 közepes gumó)8 dkg teljes kiőrlésű liszt3 dkg zabpehely1 tojás2 cikk fokhagyma0,5 citrom leve1 teáskanál zúzott koriandermag1 evőkanál petrezselyemzöldsó, őrölt borskókuszzsír a sütéshezElkészítése:Az édesburgonyát héjastól tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben, kb 45 perc alatt puhűra sütjk.Beáztatjuk a zabpelyhet 0,5 dl vízbe.Meghámozzuk, villával összetörjük az édesburgonyát, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kikavarjuk.A masszából nedves kézzel nagyobb golyókat formázunk, kialpogatjuk, és forró kókuszzsíron, egy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Én nem használok sok zsiradékot (ebben az esetben úgy bő 3 evőkanálnyi elég volt), egy jó minőségű serpenyőben kevés kókuszzsíron is tökéletesre sül.