Mandulás-meggyes rúd

  • 2016.06.06.
  • 4

Ismét egy nagyon egyszerű, sütés nélküli édesség, mely diétás változatban is elkészíthető. Kitűnő példája annak, hogy egészségesen is lehet jót sütizni :)Hozzávalók:
35 dkg háztartási keksz (cukor nélköli korpás keksz - Korpovit)30 dkg magozott meggy20 dkg őrölt mandula20 dkg vaj (10 dkg vaj, 10 dkg kókuszzsír)15 dkg cukor (nyírfacukor)2 dl tej2 evőkanál kakaópor1 teáskanál rumaromaA tetejére:
10 dkg étcsokoládé1 dl főzőtejszínElkészítése:
A kekszet ledaráljuk (késes aprítót is használhatunk), majd az összes hozzávalóval együtt, egy nagy tálban, összegyúrjuk (a meggyet csak a végén gyúrjuk bele). A masszát egy 30x20 cm-es méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Felolvasztjuk az apróra tördelt csokoládét a tejszínnel gőz fölött, vagy mikróban, közben kavargatjuk, nehogy túlságosan felforrósodjon.
A csokoládét egyenletesen rásimítjuk a kekszmasszára, majd miután megdermedt, egyforma rúdakra szeleteljük.