Kapros-túrós kiflicskék

  • 2016.01.08.
  • 6

Egy kevés megmaradt túrót szerettem volna felhasználni, így születtek meg ezek a finom kiflik.Vacsorára éppen kiváló volt.Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 teáskanál olaj
1,5 teáskanál élesztő
1 teáskanál só
1 teáskanál méz
2 dl vízA töltelékhez:
20 dkg juhtúró
1 kisebb lilahagyma2 evőkanál vaj4 evőkanál apróra vágott kaporElkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, alaposan megdagasztjuk, amíg a tészta szép sima, hólyagos lesz (a dagasztást dagasztógép is végezheti). Langyos helyen, konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Ezután a tésztát enyhén lisztezett felületen 40x40 cm-es téglalappá nyútjuk, nyújtófára felcsavarjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire áthelyezzük. 2 evőkanál olvasztott vajjal megkenjük, megszórjuk apróra vágott hagymával, túróval, és kaporral. Kisebb négyzetekre felvágjuk, és mindeniket átlósan kettévágjuk, így háromszögeket kapunk.
Mindenik háromszöget felcsavarjuk, kifli formájúra, a maradék vajjal a tetejét megkenjük, és szép pirosra sütjük.

Címkék

Peksuti