Joghurtos csavart kenyér

  • 2015.07.07.
  • 8

Kezdők is bátran próbálkozhatnak ezzel a kenyérrel, mert egyszerű, és nagyon finom.
Kivételesen fehér lisztből készítettem, gyermekeim kérésére :)Hozzávalók:70 dkg kenyérliszt25 dkg natúr joghurt4 dl langyos víz1 kocka élesztő (42 g)2 teáskanál só1 teáskanál cukor8 evőkanál vegyes olajos mag tetszés szerint: lenmag, szezámmag, napraforgó mag, tökmagElkészítése:Az élesztőt langyos vízben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval egy nagy tálban jól összegyúrjuk.Konyharuhával letakarjuk, és a duplájára kelesztjük (30-60 perc, hőmérséklettől, páratartalomtól függően).Lisztezett felületen a tésztát alaposan átgyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk. Egyenként rúd alakúra formáljuk, és enyhén megcsavarjuk.Sütőpapírral bélelet tepsire helyezzük, egymástól távolabb, majd további 30 percig kelni hagyjuk.Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a kenyereket 25-30 perc alatt megsütjük.Kihűlés után szeleteljük.

Címkék

Peksuti Kenyér