Meggyes mákos szelet (reform)

  • 2013.07.07.
  • 7

Az egyik kedvenc süteményünket reformáltam meg, így született ez a reform meggyes változat. A maragarint, a fehér cukrot, meg a fehér lisztet kihagytam belőle, és felturbóztam egy kis friss meggyel.Hozzávalók:A piskótához:6 tojásfehérje20 dkg nádcukor10 dkg darálatlan mák10 dkg kókuszreszelék2 evőkanál teljes kiörlésű lisztfél tasak sütőpor (5 g)A krémhez:6 tojássárgája7 evőkanál nádcukor6 evőkanál étkezési keményítő5 dl tej20 dkg meggy1 teáskanál vanília aromaA tetejére:5 dkg cukor nélküli korpás keksz (Korpovit)2-3 dkg kókuszreszelékElkészítése:A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákavarjuk a mákot, a kókuszreszeléket, a lisztet, meg a sütőport.A masszát egy kisebb méretű tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba).A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, felöntjük 4 dl tejjel, és odatesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a maradék hideg tejjel elkevert keményítőt, és lassú tüzön, kavargatva keményre főzzük.A krém negyedét kivesszük, a többihez pedig hozzákavarjuk a magozott meggyet.A piskótára simítjuk a meggyes tölteléket, befedjük keksszel, majd a kekszre simítjuk a maradék krémet. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és kihűlés után szeleteljük.

Címkék

Hal Reform