Málnás-fehércsokis uzsonnakenyér (reform)

  • 2013.07.17.
  • 2

Finom nagy szemű málnát szedtem a kertben, abból készült ez az egészséges, tápláló, és alakbarát sütemény.Reggelire, uzsonnára, vagy nassolgatni egy kicsit :)Hozzávalók:25 dkg teljes kiörlésű liszt15 dkg zabpehely12 dkg nyírfacukor10 dkg nádcukor (lehet csak az egyiket is használni, én most vegyesen tettem)9 dkg fehér csokoládé1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbónacsipet só40 dkg málna4 tojás4 evőkanál kókuszzsír1 vaníliarúd kikapart magjai (vagy 1 teáskanál vanília aroma)Elkészítése:A lisztet, a zabpelyhet, a cukrokat, az apróra zúzott csokoládét, a sütőport, a sót, meg a szódabikarbónát egy tálban összekavarjuk. A csokoládét fóliával letakarva, egy húsklopfolóval tudjuk darabokra törni.Az egész tojásokat a cukorral jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a megolvadt kókuszzsírt, a vaníliát, illetve óvatosan belekavarjuk a megmosott málnát.A két masszát összevegyítjük, óvatosan, hogy a málna ne törjön össze, majd egy sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk.180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Egy hurkapálcával ellenőrizzük, hogy megsült-e: ha beleszúrjuk, és nem ragad rá tészta, akkor kész van (tűpróba). Vigyázzunk, ne süssük túl.Fehércsoki helyett használhatunk étcsokoládét is, az egészségesebb. Én itt egy kicsit bűnöztem, mert úgy gondoltam, a málna mellé jobban passzol a fehércsoki.