Csirkés rizottó

  • 2013.07.31.
  • 8

Újabb rizottót készítettem, ezúttal húsosat. Kétségkívül nagyon finom ez is, de nekem a citromos marad a kedvencem :)Hozzávalók:20 dkg rizottórizs35 dkg csirkemell1 fej lilahagyma1 l húsleves alaplé3-5 dkg reszelt parmezán sajt1 dl tejföl1 evőkanál vaj1 evőkanál olajmarék petrezselyemzöldsó, frissen őrölt borsElkészítése:A húslevest felforraljuk, és lassú tüzön állandó forrásban tartjuk.A vajat és az olajat egye dényben felforrósítjuk, majd kissé megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát.Hozzáadjuk az apró kockára vágott csirkehúst, és fehéredésig sütjük. Beleszórjuk a megmosott rizottórizset, és kavargatva egy picit összepirítjuk.Felöntjük 2 dl húslevessel, és megvárjuk, amíg a rizs a folyadékot felszívja. Megsózzuk és borsozzuk, ezután a maradék húslevest mindig merőkanalanként adjuk az ételhez, és mindig megvárjuk, hogy a rizs felszívja.Amikor az alaplé elfogy, a rizottó már a kellőképen megpuhult, sűrű, főzelékszerű lesz.Ekkor levesszük a tűzről, és belekavarjuk a reszelt parmezánt, a tejfölet, illetve az apróra vágott petrezselyemzöldet.Ha szükséges, utánaízesítjük, aki szereti a csípős ízeket, az megszórhatja egy kis csilivel is.