Avokádó-nektarin saláta narancs dresszinggel, kéksajtos pirítóssal

  • 2013.07.05.
  • 1

Kétségkívül eléggé extrém ízvilág, de mindamellett nagyon finom szerintem. Nagyon tápláló étel, és a pirítóssal laktató is. Aki diétázik, az a kéksajtot kihagyhatja.Hozzávalók:10 dkg rukkola saláta2 érett nektarin1 avokádó20 dkg kéksajt (pl gorgonzola)személtenként 1 szelet teljes kiörlésű kenyér2 evőkanál extra szűz olívaolajAz öntethez:3 evőkanál extra szűz olívaolaj1 csapott teáskanál méz1 cikk reszelt fokhagymafél kisebb narancs leve1 teáskanál apróra vágott kakukkfű (lehet szárított is)tengeri só (vagy himalaya)frissen őrölt borsElkészítése:Az öntet hozzávalóit összekavarjuk, kevés sóval és őrölt borssal ízesítjük.A nektarint megmossuk, cikkekre vágjuk, és egy grill serpenyőben kissé megsütjük.Az avokádót meghámozzuk, és szintén kisebb cikkekre vágjuk.A salátát megmossuk, majd összekavarjuk a nektarinnal és az avokádóval, illetve meglocsoljuk az öntettel.A kenyérszeleteket megpirítjuk, mindenikre egy kevés olívaolajat csepegtetünk, és rámorzsoljuk a kéksajtot.A salátát ha szükséges, utánasózzuk, és sajtos pirítóssal kínáljuk.