Áfonyás palacsinta

  • 2013.07.12.
  • 4

A múltkori jól sikerült lenmaglisztes palacsintát nagyon szerettük. Most tulajdonképpen ugyanazt készítettem el, apró módosításokkal, és jó sok áfonyával. A lenmagliszt el is hagyható, ha éppen nincs kéznél, helyette sima lisztet, vagy teljes kiörlésűt is használhatunk.Nagyon finom, tápláló reggeli, a gyerekeknek nem is kell ennél jobb :)Hozzávalók:30 dkg fekete áfonya20 dkg liszt5 dkg lenmagliszt5 dl tej1 tojás3 evőkanál joghurt (sűrű, görög)2 evőkanál vaj3 evőkanál nádcukor
fél teáskanál sütőporfél teáskanál szódabikarbónacsipetnyi sóElkészítése:Egy tálban összekavarjuk a liszteket, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, valamint a sót.A vajat megolvasztjuk, és összekavarjuk a tojással, a joghurttal, meg a tejjel.Ezután a két masszát összevegyítjük, a szokott palacsintánál kissé sűrűbb masszát kapunk.Óvatosan hozzákavarjuk a megmosott áfonyát.Egy forró serpenyőben egyszerre három kis palacsintát sütünk, amíg a massza elfogy.Fogyaszthatjuk lekvárral, mézzel, juharsziruppal, csokimázzal, vagy csak simán porcukorral.