Padlizsános kuszkusz

  • 2013.06.06.
  • 5

Nemcsak finom, hanem egészséges is. A kuszkusz nagy kedvencem, padlizsánnal meg bazsalikommal egyenesen imádnivaló. Természetesen kalóriaszegény :)Hozzávalók:15 dkg kuszkusz30 dkg csirkemell25 dkg padlizsán20 dkg paradicsom2 evőkanányi bazsalikomlevél2 evőkanál kókuszzsír1 evőkanál házi ételízesítőkevés citromlésó, frissen őrölt borsElkészítése:3 dl vizet az ételízesítővel felforraljuk. A kuszkuszt átmossuk, egy edénybe tesszük, majd ráöntjük a forró vizet, és letakarva állni hagyjuk néhány percig.A csirkemellet apró kockára vágjuk, és 1 evőkanál kókuszzsíron egy serpenyőben enyhén megpirítjuk. Közben kavargatjuk, a végén pedig megsózzuk, és borsozzuk.A húst a serpenyőből kiszedjük. A padlizsánt meg a paradicsomot megmossuk, és szintén apró kockára vágjuk. 1 evőkanál kókuszzsíron a serpenyőben néhány perc alatt átsütjük, majd sóval és borssal ízesítjük.A megpuhult kuszkuszhoz hozzáadjuk a zöldségeket, a húst, és az apróra vágott bazsalikomlevelet. Citromlével ízesítjük, összekavarjuk, és szükség szerint utánasózzuk.