Levendulás meggypuding

  • 2013.06.25.
  • 9

Reggelihez (zabkása) vettem ki egy csomag meggyet a fagyóból, s mivel a nagy része megmaradt, sajnáltam volna kidobni. Egyébként is fel kell most már élni a tartalékot, mert nemsokára nálunk is meggyszezon.Szóval a maradék meggyből, meg a maradék kókusztejből készítettem ezt az érdekes pudingot. Gondoltam egyet, és levendulával ízesítettem. Szerintem szuper lett, bár aki a levendulát nem szereti, az ne tegyen bele.A másik dolog: rengeteg benne a meggy (pont ettől olyan értékes), ezért aki a meggy savanykás ízét nem szereti, az tegyen bele kevesebbet. Mert hiába tennénk hozzá még több cukrot, úgyis eléggé tömény meggyes.Mi nagyon-nagyon szerettük!Hozzávalók:30 dkg magozott meggy (lehet fagyasztott is)6 dl tej (ebből nekem 2 dl kókusztej)7 evőkanál világos nádcukor (helyette méz, nyírfacukor, stb)3 evőkanál étkezési keményítő1 teáskanál szárított levendulaElkészítése:A meggyet a cukorral egy edénybe tesszük, felöntjük tejjel, és feltesszük főni.Előtte kiveszünk a levéből 2-3 evőkanálnyit, és hozzákavarjuk a keményítőt.Amikor a meggy felforrt, hozzáadjuk a keményítős folyadékot, meg a levendulát. Lassú tüzön, állandóan kavargatva besűrítjük.Desszertes tálikókba adagoljuk, és langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.A fotó sajnos elég vacak a borús idő miatt.