Csőben sült gombás tészta (reform)

  • 2013.06.14.
  • 8

Jó kis egészséges, gyors ebéd, vagy vacsora. Nagyon kiadós, ízletes, tápláló. A plusz kilóktól sem kell félni :)Ezekkel a mostani jóízű paradicsomokkal különösen érdemes elkészíteni.Hozzávalók:20 dkg teljes kiörlésű tészta20 dkg gomba4 érett nyári paradicsom2 zöldhagyma15 dkg házi juhsajt (helyettesíthető más fajta sajttal)3 dl zsírszegény főzőtejszín1 evőkanál kókuszzsír2 teáskanál dijoni mustár (magos)1 teáskanál nyírfacukor1 púpozott evőkanál étkezési keményítő2 evőkanál apróra vágott bazsalikomsóa tálaláshoz: reszelt parmezán sajt, bazsalikomElkészítése:A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A teljes kiörlésű tészta hamarabb fő, mint a hagyományos!Az apróra vágott zöldhagymát (zöldjével) egy serpenyőben a kókuszzsíron megpároljuk.Hozzáadjuk a száraitól megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, és 3-4 percig együtt pároljuk. Ezután belekavarjuk a szeletekre vágott paradicsomot, összeforraljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Előtte egy kevés tejszínt a keményítővel elkavarunk.Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a keményítőt, majd összekavarjuk, és ízesítjük mustárral, sóval, cukorral. Összeforraljuk, megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, és összekavarjuk a kifőtt tésztával.Az egészet egy tűzálló tálba öntjük, és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt összesütjük.Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezán sajttal, illetve bazsalikomlevelekkel.