Snidlinges mártás tésztával

  • 2013.05.02.
  • 6

Szeretem az ilyen egyszerű ételeket, mert gyorsan el lehet készíteni, finom, és laktató.Amíg a szósz elkészül, addig a tészta is megfő, így néhány percen belül már tálalható.Hozzávalók:5 dkg vaj500 ml tej4 csapott evőkanál liszt4 evőkanál apróra vágott metélőhagyma (snidling)1 tojássárgájakevés citromlé só, őrölt borscsipetnyi őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kavargatva enyhén lepirítjuk.Megszórjuk metélőhagymával, felöntjük tejjel, és lassú tüzön, kavargatva besűrítjük.Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és citromlével, majd levesszük a tűzről, és belekavarjuk a tojássárgáját.A mártást kifőtt tésztával kínáljuk.Tipp: Füstölt reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Címkék

Főétel Hal