Grillezett sertéskaraj zöldfűszeres mártással

  • 2013.05.14.
  • 9

A jó idő beálltával megkezdődik a grill szezon. Ilyenkor a főzés is öröm, hisz nagyon hamar, egyszerűen készíthetünk a szabadban jobbnál jobb fogásokat. Ráadásul együtt lehetünk barátokkal, ismerősökkel, olyan emberekkel, akiket szeretünk.Sima hússzeleteket feldobhatunk finom, fűszeres szószokkal, mártogatókkal. Köret sem kell mellé.Hozzávalók:4 szelet csont nélküli sertéskaraj1 bagett vagy 4 szelet kenyér150 g tejföl50 g sűrű natúr joghurt2 evőkanál tárkonyos mustárzöldfűszerek tetszés szerint (itt: snidling, majoránna, bazsalikom, citromfű, petrezselyem), mindneikből 1-1 evőkanálnapraforgó olajsó, frissen őrölt borsElkészítése:A hússzeleteket hideg vízzel megmossuk, leitatjuk róla a vizet, és mindkét oldalát besózzuk, borsozzuk.Olajjal meglocsoljuk, és grillrácson mindkét oldalát pirosra sütjük. Közben locoslhatjuk olajjal, hogy ne száradjon ki.A mártáshoz a fűszereket alaposan megmossuk, leitatjuk róla a vizet, és mindet apróra vágjuk.Ezután összekavarjuk a tejföllel, a joghurttal, meg a mustárral, és sóval, borssal ízesítjük. Nem árt előző nap elkészítni, hogy az ízek összeérjenek. Snidlingből 2 evőkanálnyit tettem, hogy kicsit jobban domináljon.A kenyérszeleteket néhány csepp olajjal meglocsoljuk, és1-2 percre szintén grillre tesszükA grillezett húst a mártással tálaljuk, mellé kínáljuk a kenyeret.Megj: Tárkonyos mustárt magunk is készíthetünk, ha egy kevés, ecetben eltett tárkonyt (vagy frisset) mustárral kavarunk. Egy időre hagyjuk állni, hogy a mustár átvegye a fűszer ízét.Tipp: A húsokat fűszerezés után tegyük egy műanyag dobozba, fedővel zárjuk le, és másnapig érleljük hűtőszekrényben.