Grillezett gyümölcsök csilis csokoládéval

  • 2013.05.24.
  • 4

A grillezés fénypontja lehet ez az igazán finom, és egészséges desszert. Nagyon finom, igazi ínyencség, a gyerekek is szeretik.Hozzávalók (4 személyre):fél ananász2 körte1 alma20 dkg étcsokoládé (min.50%-os kakaótartalmú)1 evőkanál kókuszzsír (helyette vaj vagy olaj)ízlés szerint csilipor vagy csilipehelyextra: piros borsElkészítése:Az ananász héját késsel vastagon levágjuk. Ha maradnak barna pöttyök, azokat vágjuk ki.Ezután félbe vágjuk, majd cikkekre. A cikkek belsejéből kivágjuk a kemény részt, és a gyümölcsöt kockára vágjuk.Az almát és a körtét megmossuk, és szintén falatnyi kockára vágjuk.Az előkészített nyársakra rendre feltűzzük a gyümölcsöket, majd grillrácsra téve, szénen megsütjük.Nem szükséges cukrot hozzáadni, mert a gyümölcsben lévő cukor szépen megkaramellizálódik.A csokoládét a kókuszzsírral mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, és csiliporral csípősre ízesítjük. Ízesíthetjük őrölt piros borssal, rendkívül passzol a csokihoz.A grillezett gyümölcsöket lehúzzuk a nyársról, egy tálra szedjük, majd a csokoládéba mártogatva melegen fogyasztjuk.Tipp: Az olvasztott csokoládét fondue edényben tarthatjuk melegen. Tetszés szerint más gyümölcsöket is grillezhetünk, pl: szilva, szőlő, meggy, barack, banán stb.