Fehérkaraj grillezett túrós puliszkával

  • 2013.05.21.
  • 2

A túróval töltött puliszka nagyszerű kísérője lehet grillezett húsoknak is, arra viszont vigyázni kell, nehogy szétfollyon sütés közben. Amikor az alján megjelentek a barna grillcsíkok, rögtön fordítsuk meg óvatosan, és a másik oldalával is így járjunk el.Ez az adag 6 személyre szól.Hozzávalók
:8 szelet csontos fehérkaraj (bőrrel, szalonnával)1 szelet szalonna30 dkg puliszkaliszt30 dkg juhtúró6 cikk fokhagyma1 kg paradicsom3 evőkanál friss bazsalikomlevélolívaolajsó, frissen őrölt borsElkészítése:A karajszeleteket megmossuk, szárazra töröljük, majd sóval és borssal bedörzsöljük.Apróra vágott fokhagymával megszórjuk, és másnapig egy zárható dobozban, hűtőszekrényben pácoljuk.1,5 l vizet 1-2 teáskanál sóval főni teszünk. Forráskor beleszórjuk a puliszkalisztet, és lassú tüzön, állandóan kavargatva, sűrűre főzzük.Ezután egy nagyobb deszkára kiborítjuk, és hűlni hagyjuk. Miután langyosra hűlt, nedves kézzel szaggatunk belőle, kilapogatjuk, a közepébe túrót teszünk, és jól összenyomkodjuk. Az így megtöltött puliszkát kilapogatjuk, és félretesszük.A grillrácsot szalonnával lekenegetjük, ráhelyezzük a pácolt hússzeleteket, és szénen mindkét oldalát pirosra sütjük.
A puliszkát szintén a grillrácsra helyezzük, és erősebb tüzön hirtelen átsütjük. Nagyon figyeljünk, mert ha tovább hagyjuk, szétfolyhat.Elkészítjük a salátát: a paradicsomot megmossuk, apróra felvágjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és az apróra vágott bazsalikomlevelet. Olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük.A hússzeleteket a puliszkával és a paradicsomsalátával tálaljuk.