Pudingos tejfölös kocka

  • 2013.04.18.
  • 0

Orbán Rózália, a Rozi Erdélyi konyhája blog szerzője fantasztikus tortákat, desszerteket készít, legutóbb pedig az áprilisi lapszámunkban (Erdélyi Konyha) kápráztatta el az olvasókat ezzel a gyönyörű süteménnyel. El is határoztam, hogy elkészítem én is, mert a gyerekeim nagyon szeretik a pudingos sütiket. Nagyon-nagyon finom, és mutatós sütemény, egy kissé ugyan időigényes az elkészítése, de garantáltan megéri.Rozi egyébként megnyerte a receptpályázatunkat is, lélegzetelállító tortájával.Hozzávalók:A tésztához:25 dkg liszt6 tojás18 dkg cukor0,5 dl olaj1 dl víz1 tasak sütőpor2 evőkanál kakaócsipet sóA krémhez:8 dl tej2 tasak puncs ízű pudingpor (én karamellest használtam)6 evőkanál cukorA tetejére:90 dkg tejföl7 evőkanál porcukor10 g zselatinporkevés kakaóporElkészítése:A pudnigport a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, és a sütoporral, sóval elkevert lisztet.A tojásfehérjéket kemény habbá verjók, és óvatosan a masszához forgatjuk.A tészta felét egy tepsibe öntjük, a másik feléhez pedig hozzákavarjuk a kakaóport, és a fehér tésztára simítjuk.A pudingot egy kanál segítségével a tésztára rakosgatjuk, és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.A zselatint elkeverjük 2 dl tejfölben, és lassú tüzön, kavargatva felmelegítjük. Ezután hozzákavarjuk a tejfölhöz a cukorral együtt, és a kihűlt sütemény tetejére csurgatjuk.Megszórjuk kakaóporral, és néhány órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy teljesen megdermedjen.