Kókuszkrémes palacsinta

  • 2013.04.22.
  • 9

Köztudott, hogy egyik kedvenc édességem a hígpalacsinta. Mivel sajnos nem egészséges (és hízlal is) olyan gyakran fogyasztani, mint ahogy én szeretném, ezért mindig reformosan készítem, hogy kevesebb kalóriát, és több tápértéket tartalmazzon. Ennél több teljes kiörlésű lisztet nem érdemes hozzátenni, mert akkor már nem lesz szilárd a massza, és az ízén is nagyon kiérződik.A krém szintén alacsony kalóriatartalmú, egészséges hozzávalókból készült.Nagyon finomra sikeredett. Az eper pedig különösen passzol a kókuszkrémhezHozzávalók:12 db palacsintához:20 dkg teljes kiörlésű búzaliszt15 dkg liszt2 tojás2 dl tej4-5 dl szénsavas ásványvíz4 evőkanál olívaolajcsipet sócsipet cukorA kókuszkrémhez:400 ml kókusztej100 ml tej5 dkg kókuszreszelék4 evőkanál étkezési keményítő3 evőkanál nyírfacukorfél citrom reszelt héjafél teáskanál vanília aromaElkészítése:A krémhez a kókusztejet összekavarjuk a kókuszreszelékkel, a cukorral, meg a vaníliával, és odatesszük főni.A keményítőt a tejben csomómentesre kavarjuk, majd a felforrt kókusztejhez adjuk, és állandóan kavargatva besűrítjük. Ízesítjük vaníliával, citromhéjjal, és langyosra hűtjük.A palacsintatésztához a hozzávalókat csomómentesre kavarjuk, annyi vizet adagolva hozzá, hogy folyékony, nem túl sűrű masszát kapjunk.Száraz serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat, majd megtöltjük kókuszkrémmel, és eperszeletekkel díszítjük.