Tejfölös-gombás csirke

  • 2020.03.13.
  • 2

Most éppen semmittevős péntek délutánt tartok. Közben pedig megírom a recepteket a régebben lefotózott sütikhez-ételekhez. S épp azon törtem a fejem, mit is írhatnék. Csak nekifogni nehéz, aztán jönnek a gondolatok! ????Tejfölösen szeretjük a gombát is, a csirkét is, s így együtt is nagyon finom. S jóval kiadósabb, mint külön-külön. Viszonylag gyorsan kész van, kevés hozzávalóból.Ha nagyobb adagot készítek -márpedig erre törekszem-, mielőtt hozzátenném a tejfölt, szedek ki belőle egy dobozkába, amit aztán lefagyasztok, s Gergő viheti is magával. Majd tetszés szerint felhasználhatja. Akár kis pohár tejfölt ad hozzá és összefőzi, tésztát vagy rizst készít hozzá, s van is mit egyen.Hozzávalók:1 nagy csirkemell1 nagy fej hagyma50 dkg gombasó3-4 evőkanál olajtejföl (3 dl)pirospaprika, borsÍgy készült:A gombát megpucoltam, felaprítottam.A húst megmostam, kifiléztem, csíkokra vágtam.A hagymát megpucoltam, apróra vágtam, az olajon nagy csipet sóval puhára pároltam. Mikor kész, rádobtam a gombát, s fedőt tettem rá. Mikor összeesett, beletettem a húst is, még sóztam, kevés borssal megszórtam. Időnként megkeverve hagytam puhára párolódni-főni. Közben ha szükséges, még sózom.Mikor jónak találom, belekanalazom a tejfölt- sosem mérem, annyit teszek bele, hogy jó szaftos legyen-, mokkáskanálnyi pirospaprikát szórok bele.
Felfőzöm, s kész is.Ezúttal kukoricás rizs készült hozzá, de tetszés szerinti tésztával is finom.A petrezselyem is jót tesz neki, de csak épp egy kevés. Egyszerű és nagyszerű étel.