Aszalt áfonyás keksz

  • 2020.03.11.
  • 6

A műanyag dobozok nálunk fogyó eszközök. Nem tudom, hogy történik (azaz van sejtésem), de folyamatosan apad a készlet. Ahányszor vásárlás során látószögembe kerülnek, veszek belőlük 1-1 adagot. Most meg zacsiba pakoltam Gergőnek ezt a sütit, mert az itthon fellelhető néhányat már ezzel-azzal teleraktam. Az is hozzátartozik, hogy ezúttal a kiürült dobozokat a nagy sietségben elfelejtette bepakolni. Úgy hogy akad azért néhány, csak épp nem itthon. Ugyanez a helyzet a tálcákkal, azok sem kerülnek mindig vissza, hiába kötöm rájuk, hogy azzal együtt fáradjanak haza a bulikból. Talán ha nem sütnék nekik, nem lenne ilyen problémám! ????Hogy ne kelljen másnap megetetnie a barátaival a sütikészletet, ilyen tartósat sütöttem ezúttal Fiacskámnak- uzsonnás zacskóba csomagolva.????Hozzávalók:45 dkg liszt15 dkg porcukor25 dkg vaj2 csomag vaníliás cukor1 citrom lereszelt héja2 nagy tojás10 dkg aszalt áfonyaÍgy készült:Előbb a lisztet, cukrot, vajat elmorzsoltam, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam. Kicsit ragadt a tészta, ezért nagyobb csipet liszttel megszórva, átgyúrtam, mindjárt engedelmesebb volt.Kinyújtottam, szaggattam, tepsibe pakoltam, 180 fokon világosra sütöttem.Egyszerű és finom kis vajas keksz. Nem az a puha, omlós, inkább masszívabb, de én szeretem rágcsálni.Több cukor is kerülhet bele, de nekem így is elég édes, meg más sem panaszkodott miatta.