Túrós linzer

  • 2020.02.27.
  • 3

Van nekem az a jó szokásom, hogy meglátok valamit, aztán saját elképzelésem alapján megsütöm. Ez is úgy jött létre:
itt
megakadt a szemem a recepten, feltételeztem, hogy ez csak finom lehet. El is mentettem, de mikor sütésre került a sor, dehogy vettem én a fáradságot, hogy előkeressem, nekiláttam anélkül. Most, hogy összevetem a két receptet, hát nagyjából stimmel, mégsem ugyanaz. Biztosan az is finom volt, az általam készült sem vallott kudarcot. Egy kissé harapósabb, nem a linzertől megszokott omlós süti lett belőle, de finom volt. Igaz, sütőport is terveztem bele tenni, ami kimaradt. Hát nem rontott volna rajta, biztosan, de ez most anélkül sült ki.Hozzávalók:50 dkg liszt15 dkg porcukor25 dkg margarin1 evőkanál zsír25 dkg túró1 citrom leve és héja2 tojássárgalekvárporcukorÍgy készült:Előbb a lisztet elmorzsoltam a margarinnal és a zsírral, majd a túróval, cukorral, végül összegyúrtam a citromhéjjal, lével, tojássárgával. Picit ragadt a tészta, ezért nagyobb csipet liszttel megszórtam és átgyúrtam.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, kiszaggattam, a korongok felének a közepét is kilyuggattam. Tepsibe pakoltam, 180 fokon sütöttem. Addig, míg enyhén pirulni kezdett.Kihűlés után lekvárral összeragasztottam egy egész és egy lyukas korongot, porcukorral szórtam őket.Vadszilvalekvár volt megkezdve, az került bele, mikor az elfogyott, málnalekvár. De szerintem bármilyennel finom lehet.