Tökmagos kockák

  • 2020.02.25.
  • 2

Ezúttal nem pogácsa készült útravalónak Fiamnak, ilyen ropogós apróságokat sütöttem. Lehet, hogy a magam kedvéért! ???? Mert talán én vagyok a legnagyobb rajongójuk, de a többiek sem vetik meg. Leányzó két nap múlva kóstolta meg, akkor jegyezte meg, hogy ez finom. Az bizony!Hozzávalók:60 dkg liszt1,5 teáskanál só20 dkg reszelt sajt25 dkg zsír1 nagy tojás3 evőkanál tejföl5-6 dkg pirított tökmagÍgy készült:A lisztet, sót, zsírt, reszelt sajtot tálba mértem és összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojást és tökmagot, majd annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Kanalanként pakoltam, 3 púpozott evőkanállal kellett bele.Az összegyúrt tésztát 1-2 órai pihentetés után kinyújtottam, négyzetekre vágtam, tepsibe pakoltam s 180 fokon pirulásig sütöttem.Finoman, omlósan ropogós falatkák lettek.A sót egy púpos és egy csapott teáskanállal mértem.
Másféle mag is kerülhet bele, akár többféle is, ízlés, lehetőség szerint. A teteje ezúttal csupasz maradt, de tetszés szerint beszórható sajttal, vagy tojással lekenve valamilyen maggal.