Citromkrémes kocka

  • 2020.02.23.
  • 1

Mindig úgy gondolom, hogy ha túl leszek egyik szabadidőrabló időszakon, lesz egy kis szusszanásnyi időm, amikor mással is foglalkozhatok- példának okáért a bloggal. Nos, amint egyiket átvészeltük, nyakunkba csöppent a másik. Most talán következik egy olyan rövidebb időszak, tényleg rövid, amikor a szokásos mederben folyhatnak a hétköznapok. A mai konyházást követően -igyekeztem több napra sütni-főzni, mint szinte minden hétvégén- szánok egy kis időt az utóbbi időben készült és le is fotózott ételek lejegyzésére.Legutóbbi nagy konyhai bevetés két hete volt, akkor volt itthon Fiam. Egy hét múlva megismételhetem! ???? Akkor készült ez a süti is.Hozzávalók:A tésztához:4 nagy tojás20 dkg cukor25 dkg margarin olvasztva1 csomag vaníliás cukor1 citrom leve, héja (bio)40 dkg liszt1 csomag sütőpor3 púpozott evőkanál joghurtA krémhez:2 csomag vaníliás pudingpor6 dl tej20 dkg vaj16 dkg cukorcitromlé (1 citrom kicsavart leve)1 üveg lekvár (bodzavirág)Így készült:A mikróban megpuhított margarint elkevertem a cukorral, majd egyenként hozzákevertem a tojásokat. Belekerült a vaníliás cukor, a citrom héja és leve, a liszt és sütőpor. Simára kevertem, majd a joghurttal lazítottam a masszát.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát, 180 fokon tűpróbáig sütöttem.
Mikor kihűlt, vízszintesen kettévágtam.A krémhez a pudingporokat kevés tejjel simára kevertem, majd hozzáadtam a többi tejet és állandóan kevergetve sűrűre főztem. Hagytam kihűlni, közben többször megkevertem.A vajat elkevertem a cukorral, majd hozzáadtam a közben kihűlt pudingot, kanalanként. Végül több részletben belekevertem a citrom levét.A kettévágott lap mindkét felét lekentem lekvárral. Az alsó lekváros lapra rákentem a krémet, befedtem a másik lekváros lappal, a lekvárral a krém fele fordítva borítottam rá.Hideg helyre tettem. Másnap szeleteltem.Eddig nem mertem citromlevet keverni a krémhez, attól féltem, összekapja az egészet. Most gondoltam, lesz, ami lesz, belekerül. Nagyon jó állagú, finom krém lett, eztán legalább nem fogok félni tőle.
A lekvár azért (is) került rá, mert valamiért kissé száraz, a szokásosnál keményebb lett a tészta. Nem tett rosszat neki, különleges lett az összhatás a bodzás-citromos ízű lekvárral együtt.