Zserbós keksz

  • 2020.01.03.
  • 8

Megakadt a szemem
ezen
a kekszen. Kis módosításokkal készült el karácsonyra. Az remélhetőleg nem ártott neki, az viszont valószínűleg igen, hogy az eredetileg tervezett "félig belemártom csokiba a szíveket" ötletet elvetettem, miután a sütik nagyobb része így vagy úgy csokibevonatot kapott. Csak megmutattam a lekvárral összeragasztott sütiknek a maradék felolvasztott csokit oly módon, hogy becsurgattam őket vele. No nem azért, mintha nem lett volna így is finom, a dió és lekvár amúgy is garantálja ezt, de hát a sok csoki... Meg a magam sem tudom hányféle süti egy helyen. Szóval: Férjem figyelmeztetése ellenére mégis túlzásba vittem.Hozzávalók:35 dkg liszt20 dkg darált dió10 dkg porcukor1 csomag vaníliás cukor20 dkg vaj1 tojássárgabaracklekvár összeraknicsoki a tetejéreÍgy készült:A lisztet, diót, porcukrot, vaníliás cukrot elvegyítettem, elmorzsoltam a vajjal, majd a tojással összegyúrtam.1-2 órát kamrában pihent a tészta, közben sült a linzer meg a hókifli.Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, szív alakúra szaggattam, tepsibe pakoltam, 180 fokon világosra sütöttem.Kihűlés után kettesével lekvárral összeraktam, gőz fölött kevés olajjal felolvasztott csokival becsorgattam.Hosszabb ideig elálló süti. Tapasztalatból mondom, mert még mindig van belőle néhány. S még mindig finom! ????