Sacher keksz

  • 2020.01.11.
  • 0

Fiam január elején ment vissza Szegedre. Kinéztem én egy-két útravalónak és néhány napra harapnivalónak megfelelő sütit, de valahogy sehogy sem akaródzott nekiállni sütni. Aztán egyik receptet két plusz tojás hozzáadásával átváltoztattam kanalas keksszé, s kavarás és tepsibe pakolás után már sülhetett is.Ezt a receptet néztem ki. Biztos, az eredeti recept szerint is finom, de a variált változata sem lett rossz! ???? Bár nem a legszebb süti, de egyszerűen elkészíthető és mindenkinek ízlett.Hozzávalók:3 tojás30 dkg margarin20 dkg cukor1 csomag vaníliás cukor50 dkg liszt1 csomag sütőpor2 púpozott evőkanál kakaó1 evőkanál sárgabaracklekvár10 dkg aszalt sárgabarack10 dkg csokoládéÍgy készült:A csokit és az aszalt sárgabarackot kisebb darabokra vágtam.A tojásokat elkevertem a cukorral, vaníliás cukorral és a mikróban megolvasztott margarinnal. Majd hozzáadtam a lisztet, sütőport, kakaót, lekvárt, és összekevertem. Sűrűn keverhető masszát kaptam.
Végül beleforgattam a csoki- és aszalt barackdarabokat.Két kanál segítségével diónyi kupacokat formáztam, tepsibe pakoltam, helyet hagyva közöttük, mert kissé elterülnek.180 fokos sütőben sütöttem, addig, míg a tetejét megnyomva már nem puha.Nem száraz, roppanós keksz lett, inkább puha, morzsálódós. És finom. :-)
Az eredeti recept szerint nyújtani és szaggatni kellett volna- így jóval időtakarékosabb, s a nyújtódeszkát sem kell elővenni.