Tejszínes sós rudak

  • 2019.12.18.
  • 7

Már megint lejárat előtt álló alapanyag megmentése céljából született ez a süti. Vagyis így is, úgy is sütöttem volna, mert itthon volt Gergő is, vendégek is voltak, így felhasználtam a doboz tejszínt. Onnan jött az ötlet, hogy valamilyen szláv nyelvű oldalon kalandozva feltűnt, hogy több hókifliszerűség tésztájába is tejszín kerül. Legalábbis a fordító annak titulálta. Az vagy nem, sós rudakban jól szerepelt, tehát tejföl helyett bátran használható habtejszín (nem cukrozott és nem főzőtejszín).Hozzávalók:70 dkg liszt2 közepesen púpos teáskanál só25 dkg zsír (fele kacsazsír)25 dkg reszelt trappistasajt1 evőkanál köménymag2 közepes tojás2 dl habtejszínÍgy készült:Előbb a sót és lisztet elvegyítettem, majd elmorzsoltam a zsírral. Hozzátettem a többi belevalót, s összegyúrtam.Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, derelyemetszővel tetszőleges csíkokra vágva tepsibe pakoltam.180 fokon pirulásig sütöttem. Nem kell sötétre pirítani, épp szép világosbarnára.Finom, roppanósak lettek. Néhány szál megmaradt, így tudom, hogy egy hét után is élvezhető. Így bátran megsüthető előre is! ????

Címkék

Sajt Sós Sütik