Szilvalekváros krémes süti

  • 2019.12.11.
  • 8

Húgomék hazalátogattak- külföldön próbált szerencsét, s úgy néz ki, megtalálta számításait. A jobb munkakörülmények és jövedelem mellett a szerelem is rátalált- ott messze egy hazánkfiával keresztezték egymást az útjaik. S ha már itthon voltak, nálunk jött össze megint a társaság. Bár csak egy röpke délutánra, de ez is jó volt.Sütöttem nekik sütit is- ugye, milyen meglepő?Hozzávalók:A tésztához:60 dkg liszt1 csipet só1 mokkáskanál szódabikarbóna1 mokkáskanál fahéj15 dkg porcukor25 dkg margarin2 tojás3 evőkanál tejfölkevés tejA töltelékhez:1 üveg vadszilvalekvár (vagy bármilyen savanykás lekvár)2 csomag vaníliás pudingpor6 dl tej18 dkg cukor25 dkg vaj+ porcukor beszórniÍgy készült:A tésztához a lisztet elmorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam a cukrot, szódabikarbónát, fahéjat, tojásokat és tejfölt. Gyúrni kezdtem, s hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk, még kevés -3-4 evőkanál- tejet öntöttem hozzá. Ne legyen kemény a tészta, úgy nehéz lesz kinyújtani.A tésztát 3 részre osztottam. Mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtottam (28×32 cm-es), s tepsi hátán sorra kisütöttem őket.A krémhez elkevertem a pudingporokat kevés tejjel, majd a többi hozzáadásával állandóan kavargatva sűrűre főztem.Azon forrón hozzákevertem 5 dkg vajat, s időnként megkeverve hagytam kihűlni.A többi vajat a cukorral elkevertem, majd kanalanként hozzákevertem a kihűlt pudingot.Az egyik lapot vastagon megkentem lekvárral, erre került a második lap, ezen elosztottam a krémet s befedtem a harmadik lappal.Beszórtam porcukorral. Másnap szeleteltem.Ötlet
innen.
Finom lett, a valóban savanyú lekvár (idén kissé éretlenül szedtük le a szilvát, s a szokásosnál is savanyúbb lett) kimondottan jót tett az összhatásnak. Amivel elégedetlen voltam, hogy a lapok nem igazán puhultak át. Nem volt kőkemény, szépen lehetett szeletelni, de nem is az igazi. Persze erre senki sem panaszkodott, én sem tettem szóvá, csak itt magamban morfondírozok miatta... ????????