A mézes krémes tizenkét árnyalata

  • 2019.12.20.
  • 2

Mifelénk nem igazán voltak csak bizonyos alkalmakra jellemző, készülő sütik. Fánk közel sem csak farsangkor készült, akkor inkább kürtőskalácsot sütött Anyukánk. De azt sem csak akkor. Karácsonyra nem készült kötelezően kalács -egy idő után teljesen elmaradt-, azon kívül viszont gyakorta ettünk. De a mézes valahogy számomra határozottan karácsonyi hangulatú. Legyen bármilyen: krémes, kevert-kavart, vagy az apró, díszített formák.Most így karácsony előtt csokorba szedem a kilenc év alatt sütött és megörökített ilyen-olyan mézeseket. Hogy legyen miből válogatni. Ha valaki megkérdezné, melyik a kedvencem, nem tudnám megmondani. Talán a karamelles krémes, mert annak van a legfinomabb krémje. Vagy a kevert lapokból készült lekváros-grízes, mert az olyan pihe-puha, vagy... Mind finom, nem vitatkozom magammal.Sorakozzanak hát:(Receptek a képek alatti feliratra kattintva érhetők el.)Karamelles mézes krémesMézes-krémes őzgerincTitkos mézes krémesCsokis mézesMézes zserbóCsokis mézesMákos mézes krémesOrosz medovikMarlenkaCsíkos mézes krémes