Almás-ricottás püspökkenyér

  • 2019.11.19.
  • 8

Nagybevásárláskor bedobtam a szekérbe egy doboz ricottát, csak azért, mert a szemem elé került. Mivel nem volt konkrét célom vele, csak várt sorsára a hűtőben. És még mindig várt, míg csak rá nem néztem, hogy bizony hamarosan lejár a szavatossága, kezdeni kéne vele valamit. Hát kavartam gyorsan egy sütit.Hozzávalók:20 dkg margarin25 dkg cukor3 nagy tojás25 dkg ricotta1 citrom leve és héja40 dkg liszt2 dl tej
1 csomag sütőpor3 közepes almaÍgy készült:Az almát megpucoltam, apró kockákra vágtam.A tojásokat elkevertem a cukorral, hozzáadtam a ricottát is, simára kevertem. Majd következett a liszt, sütőpor, citrom héja és leve, s simára kevertem. Több részletben belekevertem a tejet is, végül az almadarabokat.Elosztottam két kikent püspökkenyérformába a masszát.180 fokon tűpróbáig sütöttem.Finom és puha süti lett belőle. Másnapra a tízóraink megvolt belőle. ????