Mákos-sajtos rúd

  • 2019.10.08.
  • 0

Mivel sajtrajongó vagyok, mindig bevásárolok belőle. Magam sem tudom, hogy eshetett meg, de az utóbbi időben nem fogyott olyan tempóban, mint ahogy kerültek be sorra a hűtőbe. Hogy apadjon a sajtkészlet, többek között sós sütibe is került belőle. Az elfelejtett kis csomag brindzával együtt, amit friss paradicsommal terveztem elfogyasztani. De ez sem jött össze, mint az elmúlt hónapban oly sok minden. De lassan csak összeszedem már magam.Hozzávalók:30 dkg reszelt sajt (ebből most 10 dkg brindza)4-5 dkg egész mákszem15 dkg margarin15 dkg zsír1 púpozott teáskanál só60 dkg liszt2 egész tojás4 evőkanál natúr joghurt
Így készült:A sajtot lereszeltem.
A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót, a margarint, zsírt, mákot, sajtot (és brindzát), összemorzsoltam. Beleütöttem a két tojást, s két evőkanál joghurttal együtt gyúrni kezdtem. Közben még annyi joghurtot kanalaztam hozzá, hogy összeálljon a tészta.Kinyújtottam, hosszú csíkokra vágtam.Tepsibe pakolgattam, 180 fokos sütőben pirosra sütöttem.Finom roppanós lett, főleg, amelyik picit sötétebbre sült. És még napok múlva is élvezhető.

Címkék

Sajt Mák Sós Sütik