Kakaós mézes keksz

  • 2019.10.03.
  • 5

Elkezdődött az új tanév, ami cseppet sem egyszerűbb, mint az előző, sőt. Próbálok helytállni, munkahelyen is meg itthon is- persze, hogy az itthoni tennivalók halmozódnak fel, az időközben készült s fotózott süteményekről nem is beszélve.Kisfiam már harmadik éve szinte csak látogatóba jön haza, de még mindig fájó szívvel engedem útjára. Persze "némi" elemózsiával felpakolva. Sütit mindig sütök, édeset, sósat, meg valami hosszabb ideig elállót is. Egyik alkalommal ezt sütöttem neki:Hozzávalók:50 dkg liszt15 dkg cukor2 evőkanál kakaó1 teáskanál szódabikarbóna1 mokkáskanál mézes-fűszerkeverék20 dkg vaj3 evőkanál méz2 egész tojás2-3 evőkanál tej+1 tojás lekenni, diódarabok a tetejéreÍgy készült:A lisztet, cukrot, kakaót, szódabikarbónát és mézesfűszert elmorzsoltam a vajjal, majd a mézzel, tojással összegyúrtam. Hogy megfelelő állagú legyen a tészta, pici tejet is gyúrtam hozzá.Kinyújtottam, pici pogácsaszaggatóval kivágtam, tepsibe pakoltam.Felvert tojással lekentem, 1-1 darabka diót nyomtam a közepébe.180 fokon sütöttem.