Sajtos-magvas sós rudak

  • 2019.07.17.
  • 7

A kedvenceim!
Tényleg jobban szeretem a sós rudakat, mint az édes sütiket. Hát ha még sajt is van benne! ???? Ahhoz képest sokkal ritkábban készülnek. Van egy-két ismétlődő recept, azoktól eltekintve mindig másképp készül- vagy kitalálom, vagy egy már meglévő recept szolgál alapul. Most egy joghurtos változat ihletett meg.Hozzávalók:60 dkg liszt1,5 teáskanál só25 dkg vaj1 evőkanál zsírkb. 5 evőkanál joghurt20 dkg reszelt sajt2 tojássárgaa tetejére 1 sárgája + magokÍgy készült:A lisztet, sót tálba tettem, elmorzsoltam a zsírral és vajjal. A reszelt sajttal is elvegyítettem, ezután került bele a tojássárga és kanalanként a joghurt. Gyúrni kezdtem s közben annyi joghurt került bele, hogy összeálljon a tészta. Inkább kemény legyen, mint lágy, de azért könnyen formázható.A kész tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, úgy fél centi vastagra. Lekentem a pici tejjel (1 teáskanálnyi) elkevert tojássárgájával , beszórtam a magokkal és ezután vágtam hosszabb rudakra.Tepsibe pakoltam- sütőpapírral bélelt-, 180 fokos sütőbe tettem.Addig maradtak a sütőben, míg szépen megpirultak.Kétféle szezámmag és lenmag került rá- abból is kétféle. A szokásos barna mellett kapható egy egész világos színű változat is. Lenmagból meg feketét is szoktam venni, mikor utamba kerül. Ízre nincs különbség, csak látványban.

Címkék

Sajt Sós Sütik