Csodás tejes pite

  • 2019.07.12.
  • 7

Nemrég próbára tettem egy kakaós-kávés "intelligens" süti receptet. Nem sikerült, vagy az összetevők, vagy én nem voltam elég okos... Most csak egy tejes pitét szerettem volna sütni, egy
itt
talált recept alapján, s mikor felszeleteltem, én lepődtem meg a legjobban. Szép réteges lett, és nagyon finom.Érdekes ez a süti, kezdetben még palacsintatésztának is híg keverék a massza. Mire megsül, három réteg lesz: az alja keményebb, palacsintaszerű, a közepe puha vaníliakrémre emlékeztet, a teteje pedig olyan, mint a piskóta.Hozzávalók:8 tojás20 dkg cukor25 dkg vaj2 csomag vaníliás cukorcsipet só20 dkg liszt1 l tejÍgy készült:A tojásokat szétválasztottam.A vajat mikróban megolvasztottam, hagytam hűlni.A sárgákat elkavartam a cukorral és vaníliás cukorral, jó alaposan, majd hozzákevertem a már nem forró vajat, aztán a liszttel simára kevertem.Fokozatosan hozzáöntöttem a tejet.A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá vertem, majd a híg massza tetejére borítottam s óvatos, fentről lefele irányuló mozdulatokkal átkevertem.
Sütőpapírral kibéleltem egy 28×32 cm-es tepsit és beleborítottam a tésztát.170 fokos sütőbe tettem s addig sütöttem, míg a teteje szépen megpirult.Azért akadt meg a szemem a recepten, mert sok tojás gyűlt össze, ami ritkaság. Mostanában kevesebbet sütök, talán azért. Nyakunkon a hétvége- keresek megint valami sok tojásos receptet, s meg van oldva a probléma!????

Címkék

Pite Vanília