Csirkemellpaprikás

  • 2019.05.18.
  • 5

Ha nem pörkölt készül, csirkemellet készítek lefagyasztás céljából, hogy aztán csak előkapva s kiolvasztva valami készülhessen gyorsan. No nem a saját dolgomat szoktam ennyire megkönnyíteni, hanem Fiamra gondolok ezzel a tettel- is. Még egy jó év, s két gyereket pakolhatok fel elemózsiával... Hú, rágondolni sem szeretek. Még elég friss emlék, mikor Fiam szalagavatójára készültünk, s akkor tudatosult bennem, hogy lezárul egy korszak, s következik egy nehezebb, mindenki számára. S már Hédiék is készülnek a szalagavatós tánccal... Telik az idő. Néha jó lenne megállítani, de nem lehet, muszáj szembenéznünk az általa hozottakkal.Én meg csak sütök-főzök, hogy Gyermekem véletlenül se éhezzen ott a távolban...Hozzávalók:1 fej hagyma3 evőkanál olaj1 nagy csirkemellsó, borspirospaprikaÍgy készül:A hagymát megpucolom, apróra vágva az olajon megpárolom. Közben a megmosott csirkemellet csíkokra vágom, a hagymára dobom, sózom, s időnként megkeverve megpárolom. Mikor a hús már puha, pici borsot s ízlés szerint pirospaprikát szórok rá, még rövid ideig főzöm, s kész is.Hamar kész van. Kihűlés után kis dobozokba pakolom, s mehet a fagyasztóba.Változatosan felhasználható, akár csak simán összekeverve tésztával, rizzsel, tarhonyával. Persze krumplival is jó, csak az macerásabban készül, mint az előzőek. Tejfölösen is finom, tésztával, vagy párolt zöldségekkel...