Kínai szezámmagos csirke

  • 2019.04.28.
  • 8

Leányzóm azt kérte tegnap, hogy vacsorára "olyan finomat" készítsek neki. Mikor körülírta, rájöttem, mit szeretne, de annyit kialkudtam tőle, hogy inkább ma ebédre készítsem el. Eszembe jutott, hogy régen-régen már írtam bejegyzést erről a finomságról, amit ha én el is felejtenék, a gyerekek időnként felelevenítik. Meg a recept miatt is előkerestem.
Ezzel az étellel mi úgy jártunk, mint
Hankka, -tőle van a recept-. Megláttuk és megszerettük. El is készítettük, nem is egyszer. Tényleg nagyon finom, nem hiszem, hogy meg lehetne unni. Csak ici-picit változtattam rajta, nem volt keményítőm, ezért a liszt mennyiségét emeltem picit. Amúgy- szokásom ellenére- tartottam magam a leírtakhoz.Hozzávalók:1 nagyobb csirkemellfilésóA mázhoz:6 evőkanál 10%-os ecet6 evőkanál méz8 evőkanál ketchupcsili ízlés szerintszezámmagA tésztához:1 tojás1 evőkanál olaj20 dkg liszt1 csomag sütőpor1 mokkáskanál só1-1,5 dl vízÍgy készült:A húst jó ujjnyi darabokra vágtam, sóztam, összeforgattam, pihenni hagytam.A máz hozzávalóit a szezámmag kivételével összefőztem.Megkevertem a tésztát: előbb a tojást az olajjal, majd hozzáadtam a lisztet, sütőport, sót, és apránként annyi vizet, hogy sűrű palacsintatésztához hasonló masszát kapjak.Ebbe a tésztába belemártottam a húsdarabokat, bő olajban pirosra sütöttem. Mikor mind kész, ráborítottam a mázat, óvatosan összeforgattam, hogy mindenhova jusson. Szezámmaggal (fekete is van közötte, szeretem tarkán használni) bőven beszórtam.Rizst -mi mást?- ettünk hozzá.Mi szeretjük a csípőset, de azért nem szoktam sok csilit tenni bele, csak annyit, hogy kellemesen csípjen. Tényleg nagyon finom, a gyerekek is odavannak érte! :-)

Címkék

Főétel Hús