Püspökkenyér

  • 2019.03.06.
  • 7

Ritkán sütök kuglóf- vagy püspökkenyér formában, mert az a tapasztalatom, hogy mire teljesen átsül bennük a tészta, a külseje kicsit túlsül. Ezúttal egész jól sikerült, még rákapok a formában sütésre! :-) Amúgy egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig mutatós is, no meg persze finom.
Hozzávalók:25 dkg margarin35 dkg cukor5 tojás50 dkg liszt1,5 csomag sütőpor1 dl tejföl1 citrom leve és héjaa tészta harmadába 2 evőkanál kakaó és 4 evőkanál tejÍgy készült:A tojásokat a cukorral alaposan elkavartam. Hozzáadtam a megolvasztott margarint, a citrom héját és kicsavart levét, a sütőporral elkevert lisztet, összekevertem. 1 dl tejföllel lazítottam a masszát.Két formát kizsíroztam-liszteztem. A massza háromnegyedét elosztottam a két formában. A maradékban elkevertem a kakaót és a tejet.A barna masszát a világos tetejére csorgattam-kentem, kicsit át is forgattam.180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.Még azon frissiben megvágtam, finom és puha volt.Nagyon finom tea vagy tej mellé, vagy csak úgy, tízóraira meg uzsonnára. No meg Fiamnak útravalónak! ☺