Fasírt, ...

  • 2019.03.10.
  • 5

... az örök kedvenc.Míg a család többi tagja rántotthúspárti, addig én nagy fasírtrajongó vagyok. Bár gyerekkoromban azt mondtam, én sose fogok sütni, mikor a nyers masszát láttam kidolgozódni Anyukám keze között. Természetesen ma már más véleményen vagyok. Sütöm előételnek, hidegtál összetevőjeként, krumpli-rizs mellé kísérőnek, Fiamnak magával vinni.Ez most az alaprecept, amit időnként megbolondítok sajttal, krumplival, gombával, hagymával, főtt tojással, mikor mihez szottyan kedvem. Mindenképp finom. Sütőben is lehet sütni, most olaj és zsír keverékében sült- ez az egészségtelenebb, de finomabb változat.Hozzávalók:60 dkg darált hússóbors, pirospaprika3-4 gerezd fokhagyma3 nyers tojás3-4 szelet szikkadt kenyérzsemlemorzsa1 teáskanál házi ételízesítőolaj/zsír a sütéshezÍgy készült:A kenyeret beáztattam.A darált húst, fűszereket (1 teáskanál só, mokkáskanálnyi bors, ugyanannyi paprika), zúzott fokhagymát, tojásokat tálba tettem. A kenyeret kicsavartam, belemorzsoltam. Összegyúrtam, közben annyi zsemlemorzsát tettem bele, hogy megfelelő keménységű, formázható legyen.Meggömbölyítettem, a méret tetszőleges lehet: van, amikor csak diónyi méretűeket sütök, van, hogy nagyobbakat.
Ujjnyi olaj-zsír keveréket serpenyőben felhevítek, amikor már forró, megsütöm benne a fasírtgolyók mindkét oldalát.Már többször készítettem fűszeres paradicsomszószban, ez továbbragozott recept- recept itt-, meg gombával, tejfölös szószban- ez is nagyon finom volt, de még nincs megörökítve. Szóval megunhatatlan, számtalanképpen variálható, fogyasztható. Meg gondolom, ahány ház, annyi recept van hozzá- nekünk ez a kedvenc.