Sütőben sült, gombával töltött fasírt

  • 2019.02.23.
  • 0

A fasírt egészségesebb változata. Már azért, mert nem olajban sül. Mi tagadás, az egészségtelenebb változat finomabb, de így sem maradt a nyakunkon. A gomba csak hirtelen ötlettől vezérelve került bele, anélkül is készíthető.Hozzávalók:A gombához:50 dkg csiperke1 fej hagyma2-3 evőkanál olajpetrezselyemzöldpirospaprikaA fasírthoz:1 kg darált hús3 tojássóbors, paprika3-4 gerezd fokhagyma4-5 szelet szikkadt kenyérszemlemorzsaÍgy készült:Előbb a gombát készítettem el.A hagymát apróra vágtam, olajon megpároltam.
A gombák héját lehúztam, mérettől függően félbe-negyedbe vágtam. Rádobtam a hagymára, sóztam,
fedő alatt megpároltam. Nem kell rá víz, ereszt a gomba elég levet.Mikor kész, kevés paprikával és aprított petrezselyemmel ízesítettem.A fasírmasszát is elkészítettem.A kenyeret vízbe áztattam.A darált húst, 1 teáskanálnyi sót, tojásokat, zúzott fokhagymát, borsot, paprikát. kicsavart, összemorzsolt kenyeret összegyúrtam. Ha lágy lesz, kevés zsemlemorzsát teszek hozzá. (Meg szoktam kóstolni a masszát, elég sós-e, szükség esetén még sózom.)Nagyobb gombócokat formáltam, mindegyik közepébe 1-1 darab gombát tettem. Meghempergettem zsemlemorzsába, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam.180 fokon addig sütöttem, míg kissé megpirult a külseje.

Címkék

Gomba Hús Előétel