Pizzás csavar leveles tésztából

  • 2019.02.03.
  • 2

Nem vagyok híve a bolti félkész-kész ételeknek, -inkább magam készítem-, a leveles tészta viszont kivételt élvez ez alól. Ha nem is túl gyakran, de időnként készül belőle valamilyen finomság, akár édes, akár sós. Ezúttal sós, pizza ízű rudacskák sültek ki belőle.Hozzávalók:2 csomag leveles tészta (2×50 dkg)1 tömlős sajt (10 dkg )3-4 teáskanál sűrített paradicsommorzsolt oregánó, bazsalikom1 mokkáskanál sóÍgy készült:A pizzás krémhez összekevertem a hozzávalókat: a sajtot, sűrített paradicsomot, fűszereket, sót.
Egyik leveles tésztát kinyújtottam hosszúkás téglalap alakúra. Lekentem a krém felével a hosszabbik oldal felét, ráhajtottam a tészta másik felét. Csíkokra vágtam, megsodortam s úgy tettem tepsibe.A második leveles tésztával ugyanígy jártam el.
180 fokon pirulásig sütöttem.Kelt tésztából elkészítve is finom lehet -előbb-utóbb tesztelni fogom-, csak akkor nem lesznek ilyen finoman ropogósak.