Köménymagos sós párnák

  • 2019.02.07.
  • 6

Csak hogy együnk köményt is valamilyen formában, mert egészséges! Na jó, ez csak magyarázat arra, hogy miért süssek újra sósat, ropogósat. Mert szeretem őket. Ez is finom lett!Hozzávalók:1 kg liszt (fele rétesliszt)2 teáskanál só + 1 nagy csipet25 dkg zsír10 dkg margarin1 tojás2 dl tej1 teáskanál cukor5 dkg élesztőkb. 4 evőkanál tejföl1 evőkanál köménymagreszelt sajt a tetejéreÍgy készült:A tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt.
A lisztet, sót tálba tettem, elmorzsoltam a zsírral, margarinnal. Hozzáadtam a köménymagot, tojást, az időközben felfutott élesztős tejet, s miközben gyúrtam, annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Azért ne legyen túl kemény, jól formázhatóra lágyítsuk a tejföllel. Nekem ehhez 4 evőkanállal kellett.Fél órányi pihentetés után kinyújtottam, derelyemetszővel felvágtam -ezúttal kis négyzetekre-, tepsibe pakoltam. Mindegyik tetejére reszelt sajtot tettem.180 fokos sütőben pirosra sütöttem.

Címkék

Sajt Sós Sütik