Kapros tokány

  • 2019.02.09.
  • 0

Volt idő, amikor ha megkérdeztem a gyerekeket, mit főzzek, rendszeresen kapros tokány volt a válasz. Azóta már kérnek mást is, de mondhatom, hogy még mindig az élvonalbeli kedvencek közé tartozik ez az étel.Először egyik húgom főzött nekünk ilyet, sok-sok éve, azóta is töretlen a sikere. Amilyen egyszerű és gyors, olyan finom. Biztos vagyok benne, hogy akik szeretik a kaprot, nem csalódhatnak benne!Hozzávalók:1 nagyobb csirkemell2 evőkanál olajsó3 dl tejszín (főző is jó)teáskanálnyi aprított kaporcsipetnyi borsköretnek tetszés szerinti tészta vagy rizsÍgy készült:A megtisztított csirkemellet ujjnyi csíkokra vágtam. Az olajon párolódni tettem, közben sót is szórtam rá.Mikor már puha, s elfőtt a leve, hozzáöntöm a tejszínt, kaprot teszek rá, pici borsot, s felfőzöm.
Ha kevésnek bizonyul a tejszín, vagy csak 2 dl van, mint nekem néhányszor, tejjel pótolható. A lényeg, hogy jó szaftos legyen.Nekem mindig van a fagyasztóban kapor, de ennek vagy frissnek a híján jó a szárított is.