Hamis tiramisu

  • 2019.02.02.
  • 1

Gombhoz a kabátot: volt két kis doboz tejszín a hűtőben, még az ünnepekre vettem egy meg nem valósult sütihez. Attól tartottam, hogy hamarosan lejár a szavatossága, de még csak a közelében sem járt. De azért kerestem hozzá receptet. Több ötletem volt, végül egy sütés nélküli mellett döntöttem, annak is a hamiskás változata készült el, mascarpone ugyanis nem lapult a felhasználásra váró alapanyagok között. Valamikor régen már készült hasonló, arra nem emlékszem, pontosan hogyan. Az biztos, hogy puding és tejszínhab keveréke volt, de ezúttal tojást is csempésztem bele.Hozzávalók:2 tojás4+ 2 evőkanál cukor1 csomag tejszínízű pudingpor5 dl tej4 dl tejszín20 dkg babapiskóta1,5 dl főzött kávé1 evőkanál kakaóÍgy készült:A tojásokat 4 evőkanál cukorral elkevertem, nem habosra, de jó alaposan. Hozzákevertem a puding- port, majd apránként belekevertem a tejet.Közepes lángon állandóan kavargatva felfőztem. Előbb csomós lesz, de rövid főzés után kisimul.Hagytam kihűlni, közben néha megkevertem. Kezdetben elég lágy, de hűlés közben szépen megdermed.A tejszínt 2 evőkanál cukorral felvertem, majd több részletben hozzáadtam a közben kihűlt pudingot, miközben tovább vertem.Egy edény alját kiraktam a babapiskóta felével, amit előbb kávéba forgattam. Nem áztattam, csak belemártottam mindkét felét. Rákentem fele krémet, megint egy réteg kávés babapiskóta következett, majd a maradék krém.A tetejét kakaóval szitáltam be.Másnap szeleteltem.