Szezámmagos rántott hús bulgurral és kapros káposztasalátával

  • 2019.01.07.
  • 3

Azt hiszem, nem tudnék annyi rántott húst sütni, hogy azt mondja a család, most már elég volt, látni sem akarjuk egy darabig. Lehet azért van ez, mert nem sütök gyakran, mert bár az olajban sült ételek a legfinomabbak, mégis mindig enyhe lelkiismeret-furdalással teszem eléjük, tudván, hogy a felhevült olaj nem tesz jót nekünk. S nem a sült krumpli a kedvencem nekem is? Én azt nem tudnám megunni... Na szóval időnként jó étvággyal eszünk egészségtelen dolgokat. De akkor legalább a körete legyen egészséges(ebb). A bulgur egyike azon "újmódi" húskísérőknek, amelyre nem mondták, hogy ilyet többet ne csinálj. Hát akkor időnként készül. A kapros káposztasaláta pedig nagy kedvenc. Bármihez. Még úgy magába is finom.Hozzávalók:A rántott húshoz:vékonyra szeletelt csirkemellsó, bors, paprika keveréketojáslisztzsemlemorzsaszezámmagolaj és/vagy zsír a sütéshezA bulgurhoz:50 dkg bulgurpici olaj1 evőkanál házi ételízesítősóA káposztához:kisebb fej káposzta felesó1 nagy pohár natúr joghurtapróra vágott kapor (most fagyasztott)Így készült:A hússzeleteket megszórtam só-bors-paprika keverékével.Egyenként lisztbe, csipet sóval felvert tojásba, zsemlemorzsa és szezámmag keverékébe mártottam.Kis lángon, olaj és zsír keverékében sütöttem őket.A bulgurt 1-2 evőkanál olajon kissé megpirítottam. Felöntöttem 1 liter vízzel, az ételízesítővel és kevés sóval fedő alatt, kis lángon addig hagytam főni, míg a vizet beitta. Ez idő alatt kellően megpuhul.A káposztát apróra vágtam, nagy csipet sóval összekevertem. Hagytam így állni 10-15 percig, majd összekevertem a joghurttal és kaporral. Akár azonnal fogyasztható.A rántott hús fagyasztható, Fiamnak tettem belőle a mélyhűtőbe, s legközelebb nagy örömmel vitte el magával. Valószínűleg a bulgur is jó felolvasztás után, de ez olyan könnyen és gyorsan elkészíthető, hogy felesleges tölteni vele a fagyasztót. A káposzta meg semmiképp, az csak frissen jó. Másnapig tárolva a hűtőben még élvezhető, de nem érdemes nagy adagot készíteni belőle, mert igazán frissen, a készítés napján finom.