Egyszerű sajtos rúd

  • 2019.01.15.
  • 3

Azért egyszerű, mert kevés hozzávalóból csak összegyúrjuk s sütjük is. Szilveszterre készült, sósként többedmagával. S azt hittem, már van a blogon, de nem találtam. Az utóbbi időben egyre többször szembesülök hasonló esetekkel: vagy azt hiszem, már szerepel a blogon, vagy az ellenkezője: rájövök, hogy már egyszer közzétettem azt a sütit. Például a minden évben készülő -amúgy recept fejben, de a biztonság kedvéért meg szerettem volna nézni- mézest kerestem, s nincs. Az egyszerű, kivágom, sütöm s díszítem fajta. Több formában megtaláltam, de az nincs. Pedig meg mertem volna esküdni, hogy azt még a kezdetek kezdetén közzétettem.Több, mint 8 éve írom a blogot, közben meg... öregszem, na. Lassan ehhez is hozzá kell szoknom? Vagy csak időt szánni rá, s átböngészni elejétől a több, mint 900 receptet... De az idővel is hadilábon állok.Hát akkor álljon itt ez a sós rúd recept is:Hozzávalók:50 dkg liszt1 teáskanál só+1 nagy csipet25 dkg margarin1 púpozott evőkanál zsír4 evőkanál tejföl15 dkg reszelt sajt a tetejéreÍgy készült:A lisztet, sót elvegyítettem, majd összemorzsoltam a margarinnal és zsírral. Végül összegyúrtam a tejföllel, amiből annyi kell, hogy összeálljon a tészta.
Rögtön nyújtható. Reszelt sajttal szórtam be a tetejét, rányomkodtam, majd derelyemetszővel csíkokra vágtam.Tepsibe pakoltam, 180 fokon pirosra sütöttem.Finom, ropogós, napok múlva is jó. Viszont a mellette lévő
sajtos sós
még tovább élvezhető. Sokáig roppanós marad.