Csípős csirkemáj

  • 2019.01.03.
  • 6

A csirkemáj egyike a legolcsóbb és legegyszerűbben elkészíthető ételeknek. És változatosan elkészíthető. Meg szeretjük is, főleg én vagyok nagy rajongója.Legtöbbször hagymásan készül, így például puliszkával nagyon finom. Most ennél is egyszerűbben készült. A kísérője ezúttal tarhonya, de rizs, krumpli, tészta is lehet.Hozzávalók:50 dkg csirkemájkevés olajnagy csipet sóbors1 gerezd fokhagyma1 teáskanál mustárcsipetnyi csili (illetve ízlés szerint)Így készült:A megtisztított, kettévágott csirkemájat kevés olajon kis lángon párolódni tettem. Sóztam, borsoztam, beletettem a zúzott fokhagymát és mustárt. Fedő alatt hagytam készre párolódni, közben időnként átkevertem. Nem kell neki sok idő: ha egy darab májat elvágva már nem nyers, akkor kész. A csilit a végén adtam hozzá, ezzel még egyszer összefőztem. Ha szükséges, még sózom is.Állítólag a máj minél tovább fő, annál keményebb. Lehet, van benne valami, néha nekem is keményebb lesz a kelleténél.
A tarhonya elkészítése is egyszerű: kevés olajon megpirítom, míg színesek lesznek a szemek. Kell kevergetni, mert könnyen odaég. Felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, ételízesítőt és petrezselyemzöldet adok hozzá, s fedő alatt kis lángon hagyom megfőni.Savanyúság jól jön hozzá, bármilyen. Akár káposztasaláta, vagy savanyú ubi. Ezúttal azzal ettük.