Brassói

  • 2019.01.31.
  • 0

Valamikor réges-régen ettem egy gyorsétteremben brassóit, hát... nem nyerte el a tetszésemet. Annak előtte nem ettem, csak hallomásból ismertem. Aztán utánanéztem az elkészítési módjának. Hát számtalan és változatosan elkészített formájával találkoztam. Én is elkészítettem a saját változatom- ezzel már elégedett voltam! ☺Hozzávalók:1 csirkemell1 kisebb fej hagymakevés olajsóbors, paprika1-1,5 kg hasábburgonya (+olaj a sütéséhez)Így készült:Az apóra vágott hagymát kevés olajon megpároltam.
Közben a húst megmostam, vaskosabb csíkokra vágtam. Rádobtam a hagymára, sóztam, s fedő alatt hagytam puhára párolódni. Levettem a fedőt, s hagytam, hogy a levét fője el. Végül késhegynyi borssal és paprikával fűszereztem.Közben a krumplit is megsütöttem, bő olajban. Kiszedtem, lecsepegtettem, só-bors-paprika keverékével megszórtam, összekevertem a hússal s azon melegében elfogyasztottuk.Azért némi savanyúság vagy valamilyen saláta jól jön mellé.